Hovenier nodig in Haarlem?

Tuin lenteklaar maken

Is de winter weer voorbij en wilt u straks weer van een prachtige tuin genieten? Dan kunt u het beste uw tuin lenteklaar maken. Onze hoveniers kunnen dit voor u uit handen nemen, maar u kunt dit ook zelf doen. Uw tuin lenteklaar maken en andere vormen van tuinonderhoud doen wij op aanvraag. Zo kunnen wij uw tuin eenmalig onderhouden, maar ook periodiek met bijvoorbeeld een najaars- en voorjaarsbeurt, iedere maand of per kwartaal.

Tuin lenteklaar maken: doe het zelf

Zoals aangegeven kunt u ook zelf uw tuin lenteklaar maken. Om ervoor te zorgen dat u geen belangrijke zaken mist hebben wij een aantal punten voor u op papier gezet.
Met deze tips, voor tuin lenteklaar maken: doe het zelf, kunt u zelf uw tuin voorzien van een voorjaarsbeurt. In negen stappen bent u verzekerd van een mooie tuin in het voorjaar en de zomer.

Stap 1. Grote opruimbeurt

Ook orde in de tuin begint met het opruimen van uw tuin. Afgevallen blad en ander tuinafval dat in uw tuin ligt mag weggegooid worden. Zo begin je de opbouw van de tuin met een opgeruimde tuin en zorg je ervoor dat dit straks niet per ongeluk blijft liggen.

Stap 2. Het snoeien van planten, hagen en bomen

In het voorjaar mogen een groot deel van de planten, struiken, hagen en bomen weer gesnoeid worden. U kunt hierbij denken aan rozen, hortensia’s en vlinderstruiken. Ook fruitbomen, heggen en struiken kunnen over het algemeen gesnoeid worden. Heeft u twijfels over een bepaalde plant in uw tuin? Zoek dan een goede snoeikalender op voor het antwoord. Zo weet u altijd zeker of u wel of niet mag snoeien. Gooi wanneer u klaar bent met snoeien ook direct het snoeiafval weg.

Stap 3. Onkruid verwijderen

Ondanks het gegeven dat ook onkruid mooie bloemen op kan leveren bent u dit liever kwijt dan rijk. Het tast uw tuin en terras aan. Verwijder het onkruid uit de borders en tussen de tegels. Probeer onkruid altijd met wortel en al te verwijderen.

Stap 4. Uw gazon verzorgen

Het verzorgen van uw gazon bestaat eigenlijk uit meerdere stappen. U begint met het maaien van het gras. Daarna, het liefst de volgende ochtend, kunt u het gazon verticuteren. Met andere woorden, het gras met een speciale hark harken, waarbij al het onkruid en mos verwijderd wordt. Vervolgens kunt u kale plekken gaan inzaaien. Vergeet niet om deze genoeg water te geven! Als laatste stap kunt u het gazon bemesten. Het liefst voor een regenbui, zodat de mest goed intrekt.

Stap 5. Groene aanslag verwijderen

Naast uw gazon is het natuurlijk ook belangrijk dat uw terras en andere sierbestrating schoon worden gemaakt, ofwel we gaan de groene aanslag verwijderen! U kunt ervoor kiezen dit met een chemisch middel te doen, maar wij raden aan om dit gewoon met schoonmaakazijn en water te doen of met een ander biologisch afbreekbaar middel. Ook het gebruik van een hogedrukreiniger raden wij af, omdat u hiermee ook het zand rond en onder de tegels wegspoelt.

Stap 6. Vijveronderhoud

Wanneer u een vijver in de tuin heeft kunt u deze direct een onderhoudsbeurt geven. Verwijder dode bladeren, planten en bloemen ter voorkoming van draadalg. Maak verder ook het filter en eventuele andere zaken als fonteintjes schoon. Indien u wilt kunt u ook nieuwe lelies of andere waterplanten toevoegen.

Stap 7. Nieuwe beplanting

Na al het opruim, snoei en schoonmaakwerk is het nu tijd om de tuin weer in te richten. Bollen die u in de winter uit de tuin heeft gehaald mogen teruggezet worden. Ook nieuwe planten en boompjes kunnen in deze periode worden toegevoegd aan uw tuin.

Stap 8. De tuin bemesten

Naast uw gazon moet ook de rest van de grond bemest worden, iets wat vaak overgeslagen wordt. Maar ook uw planten gaan hier beter door groeien. Bemest daarom ook uw borders en plantenbakken met compost en bladaarde of mestkorrels.

Stap 9. Tuin inrichten

Nu uw tuin qua onderhoud helemaal klaar is wilt u zelf wellicht ook nog wat toevoegingen doen. Koop eens andere kussens, wat mooie kaarsen, sfeerverlichting of een vuurkorf! Zo lijkt uw tuin weer helemaal als nieuw en kan het genieten beginnen.

Tuin lenteklaar maken door Schoep Hoveniers

Het kan zijn dat bovenstaande klus te groot voor u is of dat u totaal niet van tuinieren houdt. In dat geval kunt u ook uw tuin lenteklaar laten maken door onze hoveniers. Wij komen met veel plezier bij u langs om uw tuin de liefde te geven die het verdient en zodat u daarna weer volop van uw tuin kunt genieten. Wanneer u naast het tuinonderhoud ook andere zaken aan uw tuin wilt aanpakken zoals de schutting of het gazon vervangen, of een vijver toevoegen, dan kunnen we ook een tuinrenovatie uitvoeren. Hierbij vervangen we alleen de onderdelen in de tuin die aan vervanging toe zijn, of waarvan u ze graag anders ziet. Bel direct voor uw tuin lenteklaar maken naar 020 - 213 60 19 of vul ons contactformulier in voor een afspraak. Wij staan u graag te woord.

 

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]
Image
Aanleg/ontwerp: Geheel nieuwe tuinaanleg en/of tuinontwerp
Onderhoud: Snoeien, boomverzorging en ander seizoensonderhoud
Renovatie: Deelprojecten zoals een nieuwe schutting, vijver of bestrating

Diensten

  • Snoeien
  • Bestrating
  • Aanleg vijvers
  • Aanleg pergola's
  • Verzorging planten

Werkgebied

Haarlem, Heemstede, Zandvoort, Hoofddorp, Spaarndam, Bloemendaal, Velserbroek en Aerdenhout

Hoofdvestiging